Home

 

Почитувани посетители,

добредојдовте на официјалниот сајт на SCUPINI ROMANI – меѓународен фестивал посветен на древната римска култура. Вратете се назад во времето и поминете еден незаборавен ден. Ѕирнете како изгледал секојдневниот живот на старите Римјани, каква мода имале, каков накит носеле, од какви садови јаделе, на кој начин храна ја спремале и какви занаети практикувале.

scupini_romani_1

Тимот на SCVPINI ROMANI

Фестивалот SCUPINI ROMANI се одржа на 06.11.2016 год. во комплексот “Ореов Лад”, во Скопје од 10-16ч.во организација на ,,ХАЕМУС” – центар за научно истражување и промоција на културата од Скопје во соработка со Археолошкиот парк ,,Виминациум” (Археолошки институт Белград при Српската Академија на Науките и Уметностите) и во партнерство со EXARC – меѓународна организација за музеи под отворено небо и експериментална археологија. Настанот се правeше под мотото на УНЕСКО за Отворени Образовни Ресурси.

 

Некои од сувенирите на брендот SCUPINI ROMANI

 

HAEMUS_Skupini_Romani_site_icon

Print Friendly, PDF & Email