Child corner

 

HAEMUS_Children_coloring_bookSCUPINI ROMANI е фестивал кој пред сè има едукативна димензија за цивилизацијата на стариот Рим, за сите посетители на настанот.

Тоа ги вклучува и децата од претшколка возраст и од основните училишта, кои на овој начин би научиле нешто повеќе за древните цивилизации.

За најмладите се потрудивме да создадеме детска креативна работилница, како би можеле да научат што е можно повеќе за животот во древниот Рим.

Помеѓу објаснување на неколку друштвени игри од стариот Рим, за нив обезбедивме и работилницата со подвижни боенки . Таа ќе биде раководена од член на ХАЕМУС – Центар за научно истражување и промоција на културата и воедно организатор и домажин на фестивалот.

 

 

 

HAEMUS_Skupini_Romani_site_icon

Print Friendly, PDF & Email