Организација

 

Фестивалот за древната римска култура “Scupini Romani” е во организација и менаџмент на ХАЕМУС – центар за научно истражување и промоција на културата со седиште во Скопје. Настанот се прави во соработка со Археолошкиот парк ,,Виминациум” од Србијаи во партнерство со EXARC – меѓународна организација за музеи под отворено небо и експериментална археологија со седиште во Холандија. Настанот се прави под мотото на УНЕСКО за Отворени Образовни Ресурси.

Повеќе инфо за ХАЕМУС

Повеќе инфо за Виминациум

Повеќе инфо за EXARC

 

HAEMUS_Skupini_Romani_site_icon

Print Friendly, PDF & Email