Публикации

 

Печатени изданија

Во рамките на SCUPINI ROMANI – меѓународен фестивал посветен на древната римска култура имаме желба да се купат книги, монографии и водичи посветени на римскиот период од територијата на Република Македонија и/или пак генерално кои се однесуваат на тој историски период.

Ги покануваме сите издавачки куќи и самостојни издавачи да не контактираат, доколку имаат публикации кои се однесуваат на античкиот Рим, неговата археологија, историја, архитектура, религија/митологија и фиилозофија. Доколку постои можност, би сакале изданијата да ги вклучиме во претстојниот Scupini Romani – меѓународен фестивал на древна римска култура. Ве замолуваме да не контактирате на contact@heamus.org.mk.

 

Тимот на ХАЕМУС
Центар за научно истражување
и промоција на културата
icon_facebook icon-twitter icon-youtube

 

HAEMUS_Skupini_Romani_site_icon

Print Friendly